Google »

Phonak solo-apparatuur

Er worden verschillende sets van Phonak gebruikt. De nieuwste lijn bestaat uit onder andere de Roger Touchscreen (zender), de multimedia hub (voor connectie met onder andere het smart board) en de pass-around (doorgeefmicrofoon).

Deze zijn te gebruiken met de Roger Mylink of de Roger X.
Op sommige plekken wordt er nog gebruik gemaakt van een van de vorige systemen: de (Roger) Inspiro, met (Roger) Mylink+, Mlxi of Roger Focus/ Isense. Voor kinderen zonder hoortoestellen kan, naast de Isense/ Roger Focus ook gekozen worden voor de (Roger) Mylink+ met koptelefoon.

Bij jonge kinderen en kinderen met heel kleine/slappe afstaande oren is een verlenging van het toestel met de ontvanger niet ideaal: het toestel drukt dan het oor teveel opzij. Hoortoestellen zijn soms ook erg klein en zonder DAI of een snel slijtende / storingsgevoelige DAI. In dat geval kan gebruikt gemaakt worden van een Roger Mylink/ Mylink+ ontvanger bij een hoortoestel met een ringleidingstand of —als het toestel daarvoor geschikt is— een I-com met Roger x/mlx-i.

NB de hoortoestellen van Phonak hebben een design-geintegreerde ontvanger; dit geeft een betere aansluiting, waardoor de ontvanger minder opvalt en er minder snel storing optreedt. Nadeel is dat het geen universele ontvanger is zodat die niet te koppelen is aan een ander model hoortoestel.

Packshot_Roger_Touchscreen_Mic_Front.jpg
Roger touchscreen
 Pic_Beautyshot_Roger_Multimedia_Hub_S.jpg
Multimediahub
 Packshot_Roger_Pass-around_Standing_Perspective_052-3261-P5.jpg
Pass-aroud